Tai Chi Chuan is een eeuwenoude Chinese interne krijgskunst en gezondheidssysteem gebaseerd op taoïstische filosofie. Het voornaamste doel is om balans te vinden in de kwaliteit van ons bewegen waardoor we het lichaam efficiënter kunnen gebruiken terwijl we gezonder worden. Tijdens het beoefenen van Tai Chi combineer je ‘mindful’ bewegen, ademhalings- en ontspanningsoefeningen, en visualisatietechnieken om zo de werking van je lichaam beter te leren kennen.

Tai Chi Chuan is gebaseerd op het concept van Yin en Yang, het idee dat alles in het leven bestaat uit twee tegengestelde krachten of principes die met elkaar in balans dienen te zijn. Door het concept van Yin en Yang toe te passen in beweging is het bijvoorbeeld gemakkelijker om onderscheid te maken tussen spanning en ontspanning en balans te vinden. Het beoefenen van Tai Chi gebeurt op een kalme en rustige wijze en is daarom geschikt voor mensen van alle leeftijden. Het is goed tegen stress en bevorderd de fysieke en mentale weerbaarheid.

Bij Internal Arts Amsterdam oefenen we o.a. de vorm van grootmeester William C. C. Chen, een bekende Tai Chi meester die in 1965 zijn Tai Chi school opende in New York. Naast de Yang stijl vorm van William C. C. Chen oefenen we ook push hands patronen, applicaties en chi kung uit andere Tai Chi stijlen zoals Wu stijl Tai Chi en Yiquan.